Piharatamon historia

Kuljetusliike Piharatamo Oy:n tarina alkaa vuoden 2001 kesältä, kun osakkaiden palkkatöistään saamat lomarahat polttelivat taskunpohjia. Rahat päätettiin yksissä tuumin – tyttöystävien negatiivisesta suhtautumisesta huolimatta – sijoittaa parempaan tulevaisuuteen ja leveämpään leipään. Ostimme siis vuosimallia 1978 olevan Kontio Sisun, jonka uskoimme olevan leveämmän leivän tae.

Sitten oli Sisu pihassa ja töistä ei tietoakaan! No, kesäloman loppu meni siinä mukavasti ajellen. Syksyn saapuessa ja naisväen painostuksesta johtuen jouduimme keksimään Sisulle sitten töitäkin, joten aloimme keräämään metalliromua. Alku oli siinäkin hieman hankalaa, sillä autossa oli pelkät vaihtolavalaitteet. Eräänä sateisena loppusyksyn päivänä repiessämme vanhaa Mazdaa maatalon pihasta kyytille, talon emäntä sanoi huokaisten: ”Kyllähän te pojat olette rahanne ansainneet, mutta kannattaa kehittää tuota noutotapaa vielä hieman”. Kellon tullessa kaksi yöllä, olimme samaa mieltä ja kävimme ostamassa Mäntsälästä vuosimallia 1974 olevan Hiab 550:sen. Siitä se nousukiito sitten alkoi.

Räjähdyksenomaisen materiaalivirran kasvun johdosta jouduimme sydäntä raastaen luopumaan Kontiosta – oli aika siirtyä uudempaan kalustoon. Sijoitimme kaikki omat ja perustamamme avoimen yhtiön rahat uuteen autoon (Sisu sl 150) ja jos totta puhutaan, jouduimme ottamaan siihen myös pankkilainaa. No, laina tuli maksettua rehvakkaasti kertarysäyksellä, mutta huomasimme uudessa Hiab-autossamme vakavan puutteen. Nosturi ei riittänyt vieläkään kuin kuljettajan housujen nostamiseen, puomi ylettyi hädin tuskin kahden metrin päähän autosta. Asialle oli tehtävä jotain…

Tapasimme siis jälleen pankinjohtajan, joka jo ensitapaamisellamme kysyi: ”Oletteko te pojat nyt aivan varmoja?” Olimme, siis siirryimme Scania-kantaan. Samalla rysäyksellä ryhdyimme autoilemaan kokopäiväisesti.

Nykyinen toimintastrategiamme on siirtyä tavoittelemaan toista miljoonaamme, sillä se ensimmäinen on kuulemma vaikein hankkia!

Toiminta-alueemme on koko Uusimaa

Helsingin lisäksi siis myös Espoo, Vantaa, Kauniainen, Kerava, Kirkkonummi, Nurmijärvi, Porvoo, Sipoo, Tuusula, Vihti ja Lohja.