Usein kysytyt kysymykset

Löydät alta usein kysytyt kysymykset liittyen vaihtolavojen vuokraukseen, klikkaa kysymystä tai vieressä olevaa plus-ikonia, niin näät vastauksen. Jos sinun kysymystäsi ei löydy listasta, niin otathan yhteyttä joko puhelimella, sähköpostilla tai alakulman lomakkeella!


Mielellään edellisenä arkipäivänä riittää.

Ei tarvitse yleensä. Tilatessa kun saamme toiveet ja ohjeet lavan sijoittamiseen niin se riittää. Jos on kysyttävää, niin yleensä kuljettaja soittaa.

Ei, toimitamme laskun jälkikäteen toteutuneen mukaan.

Voit, silloin maksat etukäteen lavan ja oletetun jätemaksun joka tasataan toteutuneen mukaan.

Normaalit roskalavamme ovat 6 x 2,5 metriä. Huomioi, että lavan laskeminen vaatii tilaa lisäksi reilusti auton mitan verran.

Halusimme värin joka erottuu sekä miellyttää silmää. Lavamme ovat liloja, se on yrityksemme väri.

Jos kunta / kaupunki määrää tienkäytöstä, pitää lupa kysyä kyseisiltä tahoilta.

Normaali toimitusaika on arkisin klo 7.00–15.00. Lavoja toimitetaan myös iltaisin ja viikonloppuisin, mutta sovithan siitä etukäteen. Normaalin toimitusajan ulkopuolella tapahtuvat lavan viennit ja noudot ovat lisämaksullinen palvelu. Ennalta sopimattomasta normaalin toimitusajan ulkopuolella tapahtuvasta käynnistä veloitamme lisäksi päivystysmaksun.

Yksityishenkilöt maksavat samalla tavalla kuin yritykset, eli laskulla. Avaamme jokaiselle henkilölle oman asiakastilin, kuten yrityksillekin. Tarkistamme aina yksityishenkilön luottotiedot Suomen Asiakastieto Oy:n rekisteristä.

Rakennusjätelavalle saa laittaa normaalista rakentamisesta ja purkamisesta syntyvää jätettä pois lukien ongelmajätteet, joihin kuuluvat mm. painekyllästetty tai homehtunut puu, asbesti, öljyt ja maalit, elektroniikka, autonrenkaat eikä elintarvikkeet.

Talkoojätelavalle saa laittaa jätettä pihojen ja kiinteistöjen siivoamisesta. Jos talkoojätelavalle laitetaan esim. auton renkaita tai elektroniikkaa, peritään näistä maksu erillisen hinnaston mukaisesti kappaleittain. Talkoojätteisiin ei saa laittaa öljyjä tai maaleja, painekyllästettyä tai homehtunutta puuta, asbestia yms.

SER-jätelavalle saa laittaa kaikki jakeet vapaasti. Vastaanottopaikalla jätteen vastaanottaja huolehtii siitä, että kukin jätejae tulee lajiteltua omaan linjastoon. Lavalle ei kuitenkaan saa laittaa öljyjä eikä maaleja. Ne tulee toimittaa omana kuljetuksenaan eri vastaanottopaikkaan kuin esimerkiksi elektroniikkajäte ja rengaskuormat.

Ainoastaan painekyllästettyä puuta.

Puujätelavalle saa laittaa tavanomaista puujätettä. Kuormissa ei kuitenkaan saa olla kovalevyä, Haltex-levyä tai toja-levyä, koska ne luokitellaan rakennusjätteeksi. Painekyllästettyä tai homehtunutta puuta ei myöskään saa olla joukossa. Jos kuorma sisältää painekyllästettyä puuta, lähes poikkeuksetta koko kuorma luokitellaan sellaiseksi ja veloitus tapahtuu vastaavan hintaluokan mukaisesti. Tästä jätteen vastaanottajat ovat tarkkoja.

Haravointijätelavalle saa laittaa haravointijätettä, muttei puiden runkoja tai kantoja, maa-aineksia tai kiviä. Jätteet tulee olla lavalla vapaasti eivätkä jätteet saa olla pakattu muovisäkkeihin tai vastaaviin pakkauksiin. Ohjeiden vastaisesti täytetty lava saattaa muuttaa kuorman laatua talkoojätteeksi jolloin veloitus on kalliimpi (useimmiten talkoolava).

Käymme tyhjentämässä pääsääntöisesti aina sen lavan, joka asiakkaalle on toimitettu. Veloitusperusteena on tyhjennyksien lukumäärä, jätteen määrä sekä tyyppi. Veloitus tapahtuu lähtökohtaisesti normaalin hinnastomme perusteella. Pitempiaikaisissa ja yksilöllisissä tarpeissa annamme mielellämme tarjouksen. Tarjouspyynnöt voi lähettää sähköpostitse.

Toiminta-alueemme on koko Uusimaa

Helsingin lisäksi siis myös Espoo, Vantaa, Kauniainen, Kerava, Kirkkonummi, Nurmijärvi, Porvoo, Sipoo, Tuusula, Vihti ja Lohja.