Usein kysytyt kysymykset

Usein kysytyt kysymykset - vaihtolavat

Keräsimme alle usein kysytyt kysymykset koskien vaihtolavan tilaamista. Klikkaa kysymystä tai vieressä olevaa plus-ikonia, niin näet vastauksen. Jos kysymystäsi ei löydy listasta, niin otathan yhteyttä joko puhelimella, sähköpostilla tai alakulman lomakkeella!

Vaihtolavan vuokrahinta kolmelle vuorokaudelle Uudellamaalla on 240€ ja Nurmijärvellä 170€. Hintoihin lisätään punnitusmaksu ja jätemaksu painon mukaan. Katso kaikki hinnat hinnastostamme!

Esimerkki 1: Tarvitsisimme vaihtolavaa seuraaville jätteille: Muoviset puutarhakalusteet, risuja ja lehtiä, metallinen puutarhakeinu, vanhoja kyllästämättömiä terassilautoja. Mikä tulisi olemaan vaihtolavan hinta jätemaksuineen? Asun Espoossa.

Vastaus: Vaihtolavan vuokrahinta on Uudellamaalla 240 €. Sen lisäksi hintaan tulee punnitusmaksu ja jätemaksu joka määräytyy jätelajin ja kuorman painon mukaan. Tämä kuorma on talkoojätettä, eli 204 €/ tonni. +punnitusmaksu 55 €. Hinnat sisältävät alvin. Voi vielä katsella jätelajihinnastoa täältä: piharatamo.fi/vaihtolavat/.

Esimerkki 2: Olen siivoamassa autotallia ja kellaria, tarvitsen vaihtolavaa seuraaville jätteille: Autonrenkaita, muutama jääkaappi ja yksi pakastin sekä muuta vanhaa roinaa. Mikä tulisi olemaan vaihtolavan hinta jätemaksuineen? Asun Tuusulassa.

Vastaus: Vaihtolavan vuokraus hinta on Uudellamaalla 240 €. Sen lisäksi hintaan tulee punnitusmaksu joka määräytyy jätelajin ja kuorman painon mukaan. Tämä kuorma on talkoojätettä, eli 204 €/ tonni. +punnitusmaksu 55 €. Voi vielä katsella jätelajihinnastoa täältä: https://piharatamo.fi/vaihtolavat/. Jääkaapit ja pakastin menevät kappale hinnalla SER-jätteenä 55,80 € / kpl Autonrenkaat menevät myös kappalehinnalla 20 €/ kpl Jos kuormassa on painekyllästettyä puuta, kannattaa siitä mainita erikseen. Lisäksi jättää näkyville ja erikseen. Painekyllästetty puu punnitaan erikseen 372 €/tonni.

Hinnat sisältävät alvin.

Yksityishenkilöt maksavat samalla tavalla kuin yritykset, eli laskulla. Avaamme jokaiselle henkilölle oman asiakastilin, kuten yrityksillekin. Tarkistamme aina yksityishenkilön luottotiedot Suomen Asiakastieto Oy:n rekisteristä.

Käymme tyhjentämässä pääsääntöisesti aina sen lavan, joka asiakkaalle on toimitettu. Veloitusperusteena on tyhjennyksien lukumäärä, jätteen määrä sekä tyyppi. Veloitus tapahtuu lähtökohtaisesti normaalin hinnastomme perusteella. Pitempiaikaisissa ja yksilöllisissä tarpeissa annamme mielellämme tarjouksen. Tarjouspyynnöt voi lähettää sähköpostitse.

Ainoastaan painekyllästettyä puuta.

SER-jätelavalle saa laittaa kaikki jakeet vapaasti. Vastaanottopaikalla jätteen vastaanottaja huolehtii siitä, että kukin jätejae tulee lajiteltua omaan linjastoon. Lavalle ei kuitenkaan saa laittaa öljyjä eikä maaleja. Ne tulee toimittaa omana kuljetuksenaan eri vastaanottopaikkaan kuin esimerkiksi elektroniikkajäte ja rengaskuormat.

Talkoojätelavalle saa laittaa jätettä pihojen ja kiinteistöjen siivoamisesta. Jos talkoojätelavalle laitetaan esim. auton renkaita tai elektroniikkaa, peritään näistä maksu erillisen hinnaston mukaisesti kappaleittain. Talkoojätteisiin ei saa laittaa öljyjä tai maaleja, painekyllästettyä tai homehtunutta puuta, asbestia yms.

Haravointijätelavalle saa laittaa haravointijätettä, muttei puiden runkoja tai kantoja, maa-aineksia tai kiviä. Jätteet tulee olla lavalla vapaasti eivätkä jätteet saa olla pakattu muovisäkkeihin tai vastaaviin pakkauksiin. Ohjeiden vastaisesti täytetty lava saattaa muuttaa kuorman laatua talkoojätteeksi jolloin veloitus on kalliimpi (useimmiten talkoolava).

Puujätelavalle saa laittaa tavanomaista puujätettä. Kuormissa ei kuitenkaan saa olla kovalevyä, Haltex-levyä tai toja-levyä, koska ne luokitellaan rakennusjätteeksi. Painekyllästettyä tai homehtunutta puuta ei myöskään saa olla joukossa. Jos kuorma sisältää painekyllästettyä puuta, lähes poikkeuksetta koko kuorma luokitellaan sellaiseksi ja veloitus tapahtuu vastaavan hintaluokan mukaisesti. Tästä jätteen vastaanottajat ovat tarkkoja.

Rakennusjätelavalle saa laittaa normaalista rakentamisesta ja purkamisesta syntyvää jätettä pois lukien ongelmajätteet, joihin kuuluvat mm. painekyllästetty tai homehtunut puu, asbesti, öljyt ja maalit, elektroniikka, autonrenkaat eikä elintarvikkeet.

Normaali toimitusaika on arkisin klo 7.00–15.00. Lavoja toimitetaan myös iltaisin ja viikonloppuisin, mutta sovithan siitä etukäteen. Normaalin toimitusajan ulkopuolella tapahtuvat lavan viennit ja noudot ovat lisämaksullinen palvelu. Ennalta sopimattomasta normaalin toimitusajan ulkopuolella tapahtuvasta käynnistä veloitamme lisäksi päivystysmaksun.

Jos kunta / kaupunki määrää tienkäytöstä, pitää lupa kysyä kyseisiltä tahoilta.

Halusimme värin joka erottuu sekä miellyttää silmää. Lavamme ovat liloja, se on yrityksemme väri.

Normaalit roskalavamme ovat 6 x 2,5 metriä. Huomioi, että lavan laskeminen vaatii tilaa lisäksi reilusti auton mitan verran.

Voit, silloin maksat etukäteen lavan ja oletetun jätemaksun joka tasataan toteutuneen mukaan.

Ei, toimitamme laskun jälkikäteen toteutuneen mukaan.

Ei tarvitse yleensä. Tilatessa kun saamme toiveet ja ohjeet lavan sijoittamiseen niin se riittää. Jos on kysyttävää, niin yleensä kuljettaja soittaa.

Mielellään edellisenä arkipäivänä riittää