Usein kysytyt kysymykset

Usein kysytyt kysymykset - vaihtolavat

Keräsimme alle usein kysytyt kysymykset koskien vaihtolavan tilaamista. Klikkaa kysymystä tai vieressä olevaa plus-ikonia, niin näet vastauksen. Jos kysymystäsi ei löydy listasta, niin otathan yhteyttä joko puhelimella, sähköpostilla tai alakulman lomakkeella!

Vaihtolavan vuokrahinnan kolmelle vuorokaudelle löydät hinnastostamme vaihtolava sivulta. Vaihtolavan vuokraus hintaan lisätään punnitusmaksu ja jätemaksu painon mukaan sekä polttoainelisä.

Eli vaihtolavan hinta koostuu seuraavasti:

  • Vaihtolavan vuokrahinta (sis. toimitus ja nouto)
  • Jätteidesi hinta punnittuna painon mukaan
  • Punnitusmaksu
  • Polttoainelisä

Esimerkki 1: Tarvitsisimme vaihtolavaa seuraaville jätteille: Muoviset puutarhakalusteet, risuja ja lehtiä, metallinen puutarhakeinu, vanhoja kyllästämättömiä terassilautoja. Mikä tulisi olemaan vaihtolavan hinta jätemaksuineen? Asun Espoossa.

Vastaus: Hinta koostuu vaihtolavan vuokrahinnasta Uudellamaalla. Sen lisäksi hintaan lisätään punnitusmaksu, polttoainelisä ja jätemaksu joka määräytyy jätelajin ja kuorman painon mukaan. Tämä kuorma on talkoojätettä. Voit vielä katsella jätelajihinnastoa täältä: piharatamo.fi/vaihtolavat/.

Esimerkki 2: Olen siivoamassa autotallia ja kellaria, tarvitsen vaihtolavaa seuraaville jätteille: Autonrenkaita, muutama jääkaappi ja yksi pakastin sekä muuta vanhaa roinaa. Mikä tulisi olemaan vaihtolavan hinta jätemaksuineen? Asun Tuusulassa.

Vastaus: Koska kohde on Tuusulassa, saat meiltä esimerkiksi tilauslomakkeella tai puhelimitse alueesi vaihtolavahinnan. Vaihtolavan vuokrahinnan lisäksi hintaan lisätään punnitusmaksu, polttoainelisä ja jätemaksu joka määräytyy jätelajin ja kuorman painon mukaan. Tämä kuorma on talkoojätettä. Voit vielä katsella jätelajihinnastoa täältä: piharatamo.fi/vaihtolavat/.

Jääkaapit ja pakastin menevät kappale hinnalla SER-jätteenä. Autonrenkaat menevät myös kappalehinnalla. Jos kuormassa on painekyllästettyä puuta, kannattaa siitä mainita ja jättää ne näkyville ja erikseen. Painekyllästetty puu punnitaan erikseen.

Käymme tyhjentämässä pääsääntöisesti aina sen lavan, joka asiakkaalle on toimitettu. Veloitusperusteena on tyhjennyksien lukumäärä, jätteen määrä sekä tyyppi. Veloitus tapahtuu lähtökohtaisesti normaalin hinnastomme perusteella. Pitempiaikaisissa ja yksilöllisissä tarpeissa annamme mielellämme tarjouksen. Tarjouspyynnöt voi lähettää sähköpostitse.

Haluamme olla reiluja kaikille asiakkaillemme ja kaikki maksavat vai omista jätteistään painon mukaan. Jos paketti hinta olisi koostettu valmiiksi (arvioitu keskimääräiset jäteiden hinnat painon mukaan), saattaisit maksaa enemmän, kuin mitä jätteidesi paino todellisuudessa on.

Jos kunta / kaupunki määrää tienkäytöstä, pitää lupa kysyä kyseisiltä tahoilta.

Lavan paikan suunnittelussa on hyvä ottaa huomioon että lavan toimitus vaatiin 15 metriä tilaa.

Ei voi, pihakivetys ei kestä lavan painoa/laskemista ja nostamista, ja pihakivetys saattaa halkeilla tai muuttua epätasaiseksi, jos lava lasketaan sille. Vaihtolava on hyvä laskea maata vasten, tai asfaltille. 

 

Lavan paikan suunnittelussa on hyvä ottaa huomioon että lavan toimitus vaatiin 15 metriä tilaa.

Ei, toimitamme laskun jälkikäteen toteutuneen mukaan.

Yksityishenkilöt maksavat samalla tavalla kuin yritykset, eli laskulla. Avaamme jokaiselle henkilölle oman asiakastilin, kuten yrityksillekin. Tarkistamme aina yksityishenkilön luottotiedot Suomen Asiakastieto Oy:n rekisteristä.

Ei tarvitse yleensä. Tilatessa kun saamme toiveet ja ohjeet lavan sijoittamiseen niin se riittää. Jos on kysyttävää, niin yleensä kuljettaja soittaa.

Normaalit roskalavamme ovat 6 x 2,5 metriä. Huomioi, että lavan laskeminen vaatii tilaa lisäksi reilusti auton mitan verran.

Pikkulavan mitat ovat 4 x 2 metriä.

 

Lavan paikan suunnittelussa on hyvä ottaa huomioon että lavan toimitus vaatiin 15 metriä tilaa.

Normaali toimitusaika on arkisin klo 7.00–15.00. Lavoja toimitetaan sovitusti myös iltaisin ja viikonloppuisin. Normaalin toimitusajan ulkopuolella tapahtuvat lavan viennit ja noudot ovat lisämaksullinen palvelu. Ennalta sopimattomasta normaalin toimitusajan ulkopuolella tapahtuvasta käynnistä veloitamme lisäksi päivystysmaksun. Hinnat lisäpalveluistamme löydät vaihtolava sivuiltamme.

Mielellään edellisenä arkipäivänä riittää, mutta toki lavatilaus on hyvä tehdä hyvissäajoin jos tarkat päivänmäärät ovat jo tiedossa.

Voit, silloin maksat etukäteen lavan ja oletetun jätemaksun joka tasataan toteutuneen mukaan.

Talkoojätelavalle saa laittaa jätettä pihojen ja kiinteistöjen siivoamisesta. Jos talkoojätelavalle laitetaan esim. auton renkaita tai elektroniikkaa, peritään näistä maksu erillisen hinnaston mukaisesti kappaleittain. Talkoojätteisiin ei saa laittaa öljyjä tai maaleja, painekyllästettyä tai homehtunutta puuta, asbestia yms.

Haravointijätelavalle saa laittaa haravointijätettä, muttei puiden runkoja tai kantoja, maa-aineksia tai kiviä. Jätteet tulee olla lavalla vapaasti eivätkä jätteet saa olla pakattu muovisäkkeihin tai vastaaviin pakkauksiin. Ohjeiden vastaisesti täytetty lava saattaa muuttaa kuorman laatua talkoojätteeksi jolloin veloitus on kalliimpi (useimmiten talkoolava).

Rakennusjätelavalle saa laittaa normaalista rakentamisesta ja purkamisesta syntyvää jätettä pois lukien ongelmajätteet, joihin kuuluvat mm. painekyllästetty tai homehtunut puu, asbesti, öljyt ja maalit, elektroniikka, autonrenkaat eikä elintarvikkeet.

Puujätelavalle saa laittaa tavanomaista puujätettä. Kuormissa ei kuitenkaan saa olla kovalevyä, Haltex-levyä tai toja-levyä, koska ne luokitellaan rakennusjätteeksi. Painekyllästettyä tai homehtunutta puuta ei myöskään saa olla joukossa. Jos kuorma sisältää painekyllästettyä puuta, lähes poikkeuksetta koko kuorma luokitellaan sellaiseksi ja veloitus tapahtuu vastaavan hintaluokan mukaisesti. Tästä jätteen vastaanottajat ovat tarkkoja.

Ainoastaan painekyllästettyä puuta.

SER-jätelavalle saa laittaa kaikki jakeet vapaasti. Vastaanottopaikalla jätteen vastaanottaja huolehtii siitä, että kukin jätejae tulee lajiteltua omaan linjastoon. Lavalle ei kuitenkaan saa laittaa öljyjä eikä maaleja. Ne tulee toimittaa omana kuljetuksenaan eri vastaanottopaikkaan kuin esimerkiksi elektroniikkajäte ja rengaskuormat.